Aj pri chvíľkach zábavy je potrebné dodržiavať slušné správanie

Na týchto riadkoch uvádzame len niekoľko málo informácií a rád ako sa správať pri návšteve lepších reštaurácií a na čo si dať pozor, aby sme nepôsobili trápne a nevychovane.
 kontrola času
Včasný príchod na schôdzku
Muž by nemal na miesto romantickej schôdzky rozhodne doraziť neskoro. Naopak, mal by to byť vždy muž, ktorý by mal u stretávacieho bodu byť ako prvý. U ženy sa dá tolerovať maximálne pätnásťminútové meškanie. Do reštaurácie spravidla vchádza prvý muž. Pred usadením by mal svojej spoločníčke prenechať alebo ponúknuť miesto s lepším výhľadom, či už ide o výhľad z okna či na dianie v samotnej reštaurácii. Usadiť dámu na miesto chrbtom k personálu a s výhľadom na stenu je veľmi nevhodné a negentlemanské.
 
Mobilný telefón vždy schováme
Keďže v dnešnej dobe bez mobilu veľa z nás neurobí ani krok, je namieste veľmi zdôrazniť, že chytré ale ani hlúpe telefóny, v žiadnom prípade na stôl, pri romantickej schôdzke, nepatria. Stlmte si preto zvonenie a rozhodne neodkladajte telefón na stôl, ako to máte napríklad vo zvyku pri obede s kolegami. To neplatí len pre pánov, ale aj pre dámy. A na fotenie svojho jedla, zvlášť v luxusnej reštaurácii, naozaj zabudnite.
 
Dolievanie nápojov
Na rozdiel od vína si žena môže pivo dolievať z fľaše sama. V luxusných reštauráciách sa nám bude snažiť personál dolievať aj pivo. Ale ani tam sa nemusíme ostýchať si ho doliať samostatne, pri pive je to bežné. U vína však platia iné pravidlo. To by mal dáme dolievať čašník alebo priateľ, ktorý jej robí spoločnosť.
 nalévání vína
Ako používať príbory
Ak je už vopred prestreté, príbory berieme postupne od kraja smerom k tanieru. Na dezert je určená lyžička či vidlička umiestnená nad tanierom. Sú jedlá, pri ktorých si s príbormi nemusíme lámať hlavu. Napríklad pri konzumácii hamburgerov sa na Vás rozhodne nikto nebude hnevať, keď si vystačíte len s rukami.
 
Nehoda pri stolovaní

Zvlášť pri slávnostnej schôdzke, Vás môže stretnúť nehoda. Keď Vám napríklad kvapne omáčka na obrus, alebo rozlejete víno, nie je nutné situáciu riešiť ihneď a vyvolávať rozruch. Prikryjeme poliate miesto obrúskom a počkáme na obsluhu, ktorá dá všetko do poriadku.